spot_img

(ВИДЕО)Запоставено момче посвојува стари кучиња бидејќи знае како е да не добиеш љубов

- Advertisement -

Ова момче великодушно посвојува стари кучиња и се грижи за нив бидејќи и самиот доживеал како е да се биде запоставен.

„Па, денешниот ден не помина како што се надевавме, но во најтешките времиња ги учиме најдобрите лекции и чувствуваме најголема благодарност“.

Бафи требаше да оди на чистење и вадење на забите, но ветеринарот Мек сметаше дека треба да погледне уште некои наоди пред да го стави кучето под анестезија. Таа беше во право, Бафи покажуваше знаци на напредна бубрежна инсуфициенција, така што анестезијата не беше опција и како семејство решивме дека најдоброто нешто што можеме да направиме е да ја пуштиме да си оди пред да ја изгуби волјата за живот и да престане да јаде и пие.

Не можев да замислам да го изоставам Роби од оваа одлука или да не му дозволам да биде дел од целиот процес, па веднаш отидов да го земам од училиште. На пат до ветеринарот ми рече дека сака да ја држи кога ќе отиде во рајот. Секако, му ја овозможив желбата. На пат кон дома му кажав колку сум горда на него што ја разбира важноста на грижата за старите животни и важноста да им се помогне на тие животни да не страдаат.

Ова е она што тој го рече…. (а за оние кои не знаат, Роби беше посвоен откако доживеа тешка злоупотреба и запоставување во системот неколку години).

„Знам какво е чувството кога некој не те сака или не се грижи за тебе и не сакам ниту едно од моите животни да се чувствува така. Едноставно ни е тажно кога одат во рајот. Тоа е среќен ден за нив.

Авторката на горната објава го посвоила Роби и му дала дом. Во една прилика и рекол: „Да сакаше само бебе, немаше да ме добиеш мене“. Тој навистина се поврзува со старите кучиња и навистина покажува како треба да изгледа вистинската љубов.

Ова момче великодушно посвојува стари кучиња и се грижи за нив бидејќи и самиот доживеал како е да се биде запоставен. Сега тој ја користи својата ситуација за да шири љубов и свест за потребата да се грижи за оние што живеат на маргините.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ