spot_img

(ВИДЕО) Кај нас не би се случило ни наредните 100 години: Полицаец од САД го фатил својот шеф како вози пијан

- Advertisement -

32-годишен капетан на полицијата во Оклахома Сити е на платено административно отсуство откако бил уапсен за возење пијан.

Снимката од инцидентот од камерата на телото на полицаецот покажува видео од капетанот кој го моли полицаецот да ја исклучи камерата за да можат да разговараат приватно.

Полицаецот Кристофер Скинер го запрел капетанот Џејмс Френч поради брзо возење и ненадејна промена на лентата. Скинер напишал дека неговиот здив мирисал на алкохол, очите му биле насолзени, а говорот нејасен. На прашањето дали пиел или не, Френч одговорил: „Јас сум капетан во полициската станица“.

Откако Скинер го повтори прашањето, Френч покажува на градите и двапати му шепоти „исклучи ја камерата“ пред Скинер јасно да каже „Нема да ја исклучам камерата“. Френч потврдува дека тој е капетан на истражниот оддел на полициската станица и продолжува да го моли Скинер да ја исклучи камерата на неговото тело .

„Дали би можел да разговараш со мене? Можеш да ја исклучиш и потоа да ја вклучиш“, продолжува тој.
Но, на видеото се гледа како Скинер јасно одговара: „Го разбирам тоа господине… Јас сум наредник и се заколнав дека ќе го почитувам законот. Без разлика, не правам услуга на никого. Не ми е гајле дали вие сте насилник или претседател на САД“. По неговото апсење, записите покажуваат дека Френч излегол од затвор подоцна тоа утро. Додека тој сега е на одмор, истрагата продолжува.

„Штом бевме известени за инцидентот, го ставивме на административно отсуство со плата“, изјавил шефот на OKCPD Вејд Гурли за OKCFox25. „Го правиме она што се нарекува рочиште за предодредување за потоа да го ставиме тоа лице на неплатено отсуство, бидејќи повторно, тоа е кривично прашање. Така, можеме да го ставиме и на неплатено отсуство, но има процес низ кој треба да поминеме за да го направиме тоа.

Што се однесува до тоа дали полицаецот Скинер ќе се соочи со гневот на неговите колеги кои би можеле да го наречат „издајник“, началникот Гурли има став. „Според мене, полицаецот постапил многу професионално. Што се однесува до тоа како реагираше полицаецот, тој го направи токму она што требаше да го направи“, рече Гурли.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ