КАЛУЃЕРКАТА МАРИЈА ДЕТАЛНО ГО ЗАМИСЛИЛА СВОЈОТ ПОГРЕБ ​​И ПОЧИНА НА СТРАШЕН НАЧИН: Нејзината последна желба ги ШОКИРА сите

- Advertisement -

Сесилија Марија е калуѓерка која почина со насмевка и нејзината последна желба ги шокираше сите.

Сликите на младата аргентинска калуѓерка – насмеана и спокојна дури и додека умира од разорен рак – се појавија на социјалните мрежи, при што илјадници луѓе ги споделуваат сликите и искрените молитви.

Сестра Сесилија Марија живееше во манастирот на светите Тереза ​​и Јосиф во Санта Фе, Аргентина, посветена на молитвата и контемплативниот живот. Таа почина на 23 јуни на 42-годишна возраст.

По дипломирањето како медицинска сестра на 26-годишна возраст, сестрата Сесилија Марија ги зеде своите први завети Последната професија ја стекна во 2003 година. Пред шест месеци и беше дијагностициран рак на јазикот , а болеста метастазирала во нејзините бели дробови.

Животот во манастирот. Додека живеела во манастирот свирела виолина и била позната по својата симпатичност и постојана насмевка. Во последните недели од болеста, состојбата и се влошила и морала да биде хоспитализирана. Од својот кревет таа не престана да се моли и да ги принесува своите маки со сигурност дека нејзината средба со Бога е близу.

На лист хартија ја напишала својата последна желба: “Размислував како би сакал да ми биде погребот. Прво интензивна молитва, а потоа голема прослава за сите. Не заборавајте да се молите, но не заборавајте и да славиме!“

Храбрите кармелитски калуѓерки ја објавија нејзината смрт на следниов начин: “Исус! Само два реда за да знаеш дека нашата сакана сестра нежно се упокои во Господа, по толку тешка болест, секогаш со радост и предавање на својот Божествен сопружник.
Ние Ви ја испраќаме сета наша љубов, благодарна за вашата поддршка и молитви за цело ова време, толку болно и во исто време прекрасно.Веруваме дека таа полета директно во рајот, но исто така бараме да не престанете да ја препорачувате во вашите молитви , за да може од рајот да ти се врати.Голема прегратка нејзините сестри во Санта Фе“.

- Advertisement -
spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ