spot_img

Нешта кои може да ги давате и кога немате пари, а се повредни и од парите

- Advertisement -

Оние кои даваат, живеат подолго. Не мора да имате пари за да имате што да дадете. Има други валути со кои можете да направите промена во вашиот живот и во животот на оние околу вас: вашето време, вашите емоции, вашето срце, вашето сочувство…

Денес може да е обичен ден, како секој друг, но може и да се обидете нешто да смените, па давајќи, да добиете повеќе. Колку повеќе сте подготвени да дадете, толку повеќе универзумот ќе се стреми да ви го врати секој „долг“. Овие 11 нешта се многу евтини. Впрочем, за нив не треба ни да посегнете по новчаникот.

Подарете насмевка, и тоа на секој што ќе го сретнете. За возврат ќе добивате многу насмевки.
Споделувајте позитивни мисли за луѓето околу вас, па и за нешто што е поврзано со самите вас. Ќе имате добар живот, а луѓето ќе имаат добро мислење за вас.

Упатувајте им љубезни зборови на другите и љубезноста несомнено ќе ве следи во животот.
Ширете позитивно расположение.
Ценете сè околу вас. Со тоа вашиот живот ќе добие повеќе вредност, а вие ќе бидете ценети насекаде.

Охрабрувајте. Колку повеќе ги охрабрувате другите, толку повеќе вакви нови предивици ќе се поставуваат пред вас, но и толку повеќе охрабрувачи ќе имате во вашата околина.
Оддавајте почит онаму каде што е потребно, а за возврат очекувајте нови луѓе да ја одобруваат вашата почит.

Бидете среќни, давајте среќа и уживајте во чувството кое доаѓа со тоа. Тоа и вам ќе ви донесе среќа.
Посветете време за некој друг освен за себеси, за некоја повисока цел. За возврат ќе бидете наградени на начини кои можете само да си ги замислите.

Влевајте надеж. Гледајте како исчезнува безнадежноста, расте вербата и изобилува задоволството.
Молете се за вашите пријатели, но и за оние кои ги доживувате како непријатели. Има толку многу гнев во воздухот, но молитвите ќе поминат долги патеки за да донесат вистински чуда помеѓу сиот тој гнев.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ