spot_img

ПОЗНАТ РУСКИ ИМУНОЛОГ КОЈ ГО ЛЕЧИ ПУТИН Тврди: Овој уред го скратува животот, веднаш тргнете го од дома

- Advertisement -

Намален имунитет резултира со околу 3.000 болести, а хроничниот стрес и ефектите од електромагнетните полиња од модерната средина се најчести причини.

Познатиот имунолог Богдан Владимирович Городиски предупредува на погубните последици од хроничниот стрес и штетното електромагнетно зрачење.
Членот на медицинскиот тим на рускиот претседател Владимир Путин, академик Богдан Владимирович Городиски одржа предавање во Суботица.

Во преполната голема сала на градското собрание тој им зборуваше на жителите на најсеверниот српски град за имунитетот и причините за сите болести. Городиски, кој раководи со научниот институт под администрацијата на рускиот претседател, е уште еден лекар од медицинскиот тим на Путин кој престојувал во северна Србија.

Суботчани два часа го слушаа предавањето на д-р Городиски, носителот на највисоките руски одликувања, член на Руската и Европската академија на природни науки. Им кажа за најновите научни истражувања за зачувување на здравјето, за предвременото стареење и сето тоа, позитивно и негативно, што носи модерен начин на живот во однос на здравјето.

Падот на имунитетот резултира со околу 3.000 болести, а хроничниот стрес и влијанието на електромагнетните полиња од современата средина се најчести причинители – рече д-р Городиски.

За силен и здрав организам потребно е да пиете 30 милилитри вода на килограм тежина, последниот оброк да биде околу 19 часот, а микробрановата печка да ја отстраните од домовите.

Има физичко и ментално здравје, кои според мислењето на почитуваниот лекар се нераскинливо поврзани.
Медицината на 21 век е пред голем предизвик, бидејќи постојните методи не можат да го решат проблемот со дегенерација на клетките и забрзано стареење на организмот – рече д-р Городиски.

Потребно е да се користат методи кои овој процес ќе го претворат во процес на регенерација, обновување на организмот. Покрај тоа, друг голем проблем, според рускиот академик, се тивките и бавни, речиси незабележливи инфекции, за кои многумина не знаат дека ги имаат. Тие можат да бидат причина за сериозни болести како што е хроничен херпес, кој на крајот доведува до мултиплекс склероза.

Голем проблем е влијанието на електромагнетните полиња што не опкружуваат – потенцира д-р Городиски.
На пример, трафостаниците треба да се оддалечени најмалку 1.500 метри од населбата, а често се наоѓаат на 50 метри. Нивното влијание врз луѓето е сериозно. Кога ќе го доближиме мобилниот до увото, штетното зрачење продира во мозокот до длабочина од шест до осум сантиметри и го исклучува имунолошкиот и ендокриниот систем на телото.

Обичен компјутер испушта осум видови на зрачење кои го уништуваат нервниот систем и влијаат на тироидната жлезда, создавајќи проблеми во телото. Има и станици за мобилна телефонија, радија и телевизии, бидејќи тие влијаат на болестите на нервниот систем. Луѓето не мислат дека често местото каде што живеат им го нарушува здравјето. Постојат многу геопатогени зони.

Стресот е исто така исклучително опасен бидејќи го уништува ендокриниот и имунолошкиот систем. Особено живеење во постојан стрес. Светски познатиот имунолог изјави и дека тајната на доброто здравје лежи во едноставните навики кои секој човек може да ги примени.

Тоа се, на пример, правилно дишење, пиење доволно квалитетна вода, умерена и здрава исхрана, пешачење, пливање, весели и позитивни мисли и молитви.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ