spot_img

Според договорот име на оној кој извршил надзор на МОДУЛАРНИТЕ БОЛНИЦИ треба ДА ИМА, а графата е ПРАЗНА!

- Advertisement -

Од општина Тетово тврдат дека тие немале никаква одговорност во оперативната фаза на градбата на модуларната болница која изгоре на 8-ми септември при што починаа 14 луѓе.

Општинските власти тврдат дека за модуларните согласно донесениот закон овластувањата за надзор биле во Министерството за здравство и во Државниот градежен инспекторат.

Од информациите и достапните документи кои до овој момент ги има, се заклучува дека еден од проблемите е што во документите како надзор по завршување на изградбата на модуларните болници НЕМА потпишано инженер.

Согласно договореното, по реализацијата на проектот, односно завршувањето на модуларните болници, во документот требало да биде впишано и името на инженерот кој извршил надзор над завршената работа

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ