spot_img

ТИЕ ПРИВЛЕКУВААТ НЕСРЕЌА И БЕДА: Ако ги видите овие 10 работи на улица, не ги кревајте

- Advertisement -

Едно старо верување вели дека овие 10 предмети никогаш не треба да ги земате ако ги најдете на улица
Сигурно барем неколку пати досега сте нашле изгубен предмет или пари на улица. Иако најверојатно би сакале да ги земете, верувањата велат дека тоа само привлекува несреќа и мизерија во вашиот живот.

Едно старо верување вели дека овие 10 предмети никогаш не треба да ги земате ако ги најдете на улица.
Пари Ако видите пари на улица, вашиот прв инстинкт веројатно ќе биде да ги земете. Не правете го тоа. Таквите пари можат да ви донесат финансиска пропаст и не е препорачливо да ги подигнете од улица

Накит од злато или сребро. Накитот особено ја апсорбира енергијата на сопственикот. Човек кој ќе најде прстен, ланче или брош на улица и ќе го земе за себе, покрај негативната енергија на сопственикот ризикува да добие и болести.

Кукли или полнети играчки Возрасен нема да земе кукла од улица, туку дете ќе земе. Не дозволувајте. На овие играчки често им се прикачуваат клетви. Некои луѓе имаат обичај да прават кукла која ќе ја собере негативната енергија од куќата, а потоа ќе ја фрли за да ги исфрли негативните емоции од куќата. Затоа, таквите играчки не се внесуваат во семејството.

Игли и други остри предмети. Според верувањата, острите предмети речиси никогаш не се губат, туку речиси секогаш се фрлаат. Факт е дека иглите најчесто претставуваат болест и негативна енергија. Само заобиколете ги!

Клучеви Клучевите, исто како и парите, можат да пренесат лоша енергија од сопственикот, па затоа треба да ги избегнувате доколку ги најдете на улица. Со фрлање на туѓите клучеви ќе ја фрлите и лошата среќа на сопственикот, според верувањата. Меѓутоа, оној што ќе ги најде тие клучеви, земајќи ги, ризикува да „нанесе“ несреќа на себе.

Рачно изработена белезица. Рачно изработена нараквица е направена со цел. Често е амајлија што ја апсорбира негативната енергија и несреќата. Во моментот кога ќе се скини и ќе падне од раката на сопственикот, тоа значи дека ја исполнила својата цел и повеќе не може да го заштити сопственикот.

Огледала. Огледалата отсекогаш биле поврзани со магични ритуали. Огледалото е таен сведок на се што му се случува на неговиот сопственик. Го носи печатот и на среќата и на тагата на својот сопственик.

Чешел. Енергијата на сопственикот најмногу се пренесува на чешел. Дури и оние кои не веруваат во окултизмот ќе почувствуваат наплив на негативна енергија кога ќе земат изгубен чешел од улица. Затоа, не се препорачува да носите вакво нешто дома со вас.

Часовник. Часовниците ретко се губат, но дури и да најдете, не земајте ги. Иако не пренесуваат лоша енергија, тие се поврзани со биоритамот на личноста што ја носи. Ако најдете изгубен часовник и го ставите на рака, ризикувате да го промените вашиот биоритам.

Крст/приврзок. Ако некој случајно го изгуби крстот што го примил, на пример, при крштевањето, ќе го изгуби и својот талисман. Меѓутоа, ако најдете таков крст, никогаш не треба да го кревате од улица, а уште помалку да го носите околу вратот. Тогаш ризикувате да ја промените вашата енергија и да ја преземете енергијата на личноста за која е наменет.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ