5 ЗНАЦИ ДЕКА ИМАТЕ ТОКСИЧЕН ПРИЈАТЕЛ: Ако имате некого во главата додека читате – БЕГАЈТЕ ОД НИВ БЕЗ ОБЗИР НА СЕ

- Advertisement -

Мало семејство надвор од нашето семејство, луѓе на кои можете да се потпрете и да уживате во дружењето. Меѓутоа, како да знаете дека тие „ нема да бидат тука за вас “ кога ќе стане тешко?

Според едно големо истражување, каде што повеќе од 12 години биле следени повеќе од 10.000 луѓе, постои многу тесна врска помеѓу токсичните врски, стресот и здравјето. Па, како да знаете дали сте среде токсична ситуација.

Подолу се дадени некои од главните црвени знамиња на кои треба да внимавате кога станува збор за вашите пријателства:

Ти се јавуваат само кога немаат што друго да прават
Секој ја познава личноста која сака да се јавува само кога сите други се зафатени. Тој тип на „пријател“ е лесно препознатлив. Никогаш не ви се јавуваат кога, да речеме, планираат нешто забавно, но сакаат да ви се јават прво кога треба да испуштат воздух. Честопати само ве повикуваат на услуга и очекуваат секогаш да одговарате.

Се чувствувате исцрпено откако ќе ги видите
Вампирите постојат дури и надвор од филмовите. Тие се меѓу нас. Тие го дишат нашиот воздух и ја црпат нашата позитивна енергија. Тие се енергетски вампири. Лесно е да се забележат енергетските вампири по начинот на кој се чувствувате откако ќе поминете неколку часа со нив. Тие не се хранат со вашата крв, туку со вашата енергија, а вие во основа се чувствувате исцрпени и обземени од крајот на вашата врска.

Ако вашиот пријател сака да озборува, голема е веројатноста дека истото го прави и зад вашиот грб. Најголемата грешка што можете да ја направите е автоматски да претпоставите дека нема да ве озборуваат затоа што сте пријатели. Последното нешто што ви треба е сите ваши тајни да лебдат меѓу вашите пријатели, па можеби е време да се ослободите од озборувачот.

Сакаат да зборуваат за себе
Овој тип на пријатели се многу нарцисоидни по природа и најмногу го сакаат звукот на сопствениот глас. Само те прашуваат: „Како си?“ за да можат да го преболат и да почнат да зборуваат за своите животи. Сакаат да се дават во сопствените бескрајни монолози, а ако се осмелите да зборувате, честопати не дозволуваат да ја завршите реченицата.

Тие се опседнати со вас
Пријателите што покажуваат и најмала количина на љубомора е огромно црвено знаме. Обично бараат од вас да бидете достапни 100% од времето и да се налутат ако зборувате или, не дај боже, одлучите да се сретнете со други пријатели. Сакаат да знаат се што сте правеле кога не сте биле заедно, па дури и одат до крајности, како што е пребарувањето низ телефонот. Звучи како да е време да се дистанцирате од овој токсичен пријател.

Ова се само некои од знаците дека сте во нездраво пријателство. Можеби најочигледното црвено знаме е ако размислувате за одреден пријател додека ја читате оваа објава. Никогаш не заборавајте дека вистинските пријатели се тука за вас, „кога не е ваш ден, недела, месец, па дури и година“.

- Advertisement -
spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ